تبلیغات منفی، خصوصا درباره مواد غذایی و محصولاتی از این قبییل که ارتباط مستقیمی با معیشت روزمره مردم دارند، یکی از اثرگذارترین عوامل کاهش فروش و رویگردانی مشتریان از خرید محصول است؛ خصوصا آنکه منشا آن رسانه عام و سنتی اتلویزیون باشد و موضوع از زبان یک کارشناس یا مسئول دولتی یا یک نهاد صنفی بیان شود؛ اتفاقی که روزهای گذشته درباره طرح موضوع شیرهای آلوده به سم افلاتوکسین افتاد.
به گزارش تبلیغات نیوز، کمتر تیزر تبلیغاتی برای ترویج شیر پاستوریزه قادر است این میزان تاثیرگذاری منفی را محو نماید و قفسه های پر از بطری های شیر پاستوریزه در فروشگاه های زنجیره ای و سوپرمارکت ها را همانند سابق در دستان مشتریان پروپاقرص آن قرار دهد.
طی روزهای گذشته، اخبار، گفتگوها و تحلیل متعددی درباره اظهارات یک کارشناس مواد غذایی در برنامه شبکه سه صداوسیما و ایجاد نگرانی درباره شیرهای سمی، منتشر شد که به سرعت با واکنش منتقدان از تولیدکنندگان مواد لبنی گرفته تا مسئولان دولتی خصوصا وزارت بهداشت و برخی کارشناسان دیگر مواجه شد و آن را رد کردند یا غلوآمیز دانستند.
با این حال مشاهدات خبرنگار تبلیغات نیوز نشان می دهد از زمان فراگیر شدن این موضوع خصوصا در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، بسیاری از خانواده ها خصوصا مادران به خاطر احتیاط بیشتر، از خرید شیر پاستوریزه طی یکی دو روز گذشته خودداری کردند. همچنین برخی از فروشندگان فروشگاه های زنجیره ای که دارای شعب متعدد هستند نیز اعلام کردند که فروش شیرهای پاستوریزه آنها نسبت به روزها و هفته های گذشته، به شدت کاهش داشته است و علت آن، با توجه به اظهارات خریداران در داخل فروشگاه، طرح آلوده بودن شیرهای پاستوریزه و سمی بودن ان در برنامه تلویزیونی بوده است.
از سوی دیگر برخی از تولیدکنندگان مواد لبنی، اگرچه کاهش چشمگیر فروش شیرهای پاستوریزه را در یکی دو روز گذشته، رد می کنند اما تلویحا طرح موضوع شیر آلوده به افلاتوکسین در تلویزیون را موجب ایجاد نگرانی در مردم برای خرید شیر دانسته اند که به گفته آنها، با توضیحات و واکنش به موقع مسئولان و تولیدکنندگان، از بحرانی شدن موضوع جلوگیری شده است.
در همین رابطه فرارو نوشت: ماجرا از آنجا شروع شد که بهادر حاجی محمدی، بازررس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی، در برنامه "سلام، صبح بخیر" شبکه سه، مدعی آلوده بودن شیرهای پاستوریزه شد و گفت که "به جای روغن پالم و وایتکس درشیر، باید نگران سمهای کشنده دیگر داخل شیر باشیم. " این اظهارات به سرعت میان کاربران شبکههای اجتماعی دست به دست شد و نگرانی عمومی را به دنبال داشته است.
حاجی محمدی در این برنامه گفت که "شیرهای پاستوریزهای که از سوپرمارکتها تهیه میشود مقدار زیادی آلودگی به سم افلاتوکسین دارند. سمی که به منجر به سرطان کبد میشود. " وی آمارهایی هم از شیرهای آلوده در این برنامه ارائه کرد و گفت: " طبق این آمارها ۳۳ درصد نمونههای شیر پاستوریزه آلوده به این سم بودند. شیرهای پاستوریزه آزمایش شده در تبریز ۶۲ درصد، ساری ۶۰، مشهد ۵ درصد، شیراز ۱۷ درصد و اردبیل ۳۳ درصد به سم آفلاتوکسین آلوده هستند. " البته او در مورد استناد این آمارها هم گفته که " آمارها مربوط به پژوهش تعدادی از دانشگاهیان است. "
وی ادامه داد: " سم موجود در خوراک دام وارد شیر میشود و با توجه به این که این سم بر اثر حرارت جوشاندن از بین نمیرود، در شیر باقی میماند. جای تاسف است بین ۱۰ کشور منطقه خاورمیانه رتبه آخر را از نظر وضعیت آلودگی سم سرطانزای آفلاتوکسین در شیر داریم."
حاجیمحمدی ضعف در مدیریت را عامل بروز این وضعیت که برای نخستین بار به این صورت اعلام شده عنوان کرد و با بیان این که سالهاست شاهد چنین روندی هستند، گفت: "متولی بهداشت شیر وزارت بهداشت است، اما آلودگی شیر در دامداری و به دلیل غذای آلوده دام رخ میدهد که متولیاش سازمان دامپزشکی به عنوان یکی از زیرمجموعههای وزارت جهاد کشاورزی است. "
از یک سو موضوع آلودگی موادغذایی از جمله مباحثی ست که به صورت مستقیم با سلامت جامعه در ارتباط است و مردم به سرعت نسبت به آن واکنش نشان میدهند، بخصوص شیرهای پاستوریزه که بیشتر از دیگر مواد غذایی در معرض فسادپذیری و میکروبی شدن قرار دارند.
از سوی دیگر جامعه مصرف این مواد غذایی بسیار بالاست، البته سالهای گذشته نیز موضوع آلوده شدن شیرها رسانهای شده بود. اما حالا ورود سم آفلاتوکسین به شیرها نگرانی بیشتری در میان جامعه مصرف این ماده غذایی ایجاد کرده است.
واکنش وزارت بهداشت ودیگران به موضوع شیرهای آلوده
اعلام هشدار در مورد سمی بودن شیرهای پاستوریزه در صداوسیما جنجال آفرین شده و واکنشها به این موضوع همچنان ادامه دارد. اما معاون کل وزارت بهداشت این موضوع را تکذیب کرده و گفته که جای نگرانی نیست و مردم شیر را از سبد خانوار حذف نکنند. ایرج حریرچی در واکنش به این موضوع به ایسنا گفته است " اینکه لبنیات حاوی آفلاتوکسین باشد، اجتناب ناپذیر است و همیشه و همه جا موجود بوده و هست و قاعدتا آفلاتوکسین در شیر غیر پاستوریزه به دلیل عدم کنترل بیشتر است." وی با بیان این که حتی در کشورهای اروپایی که سختگیرانهترین کدکسها را دارند هم آفلاتوکسین در لبنیات وجود دارد، افزود: "باید توجه داشت میانگین این سم حدود ۵۰ تا ۶۰ نانوگرم در لیتر در تمام شیرهای کشور است."
معاون کل وزارت بهداشت یادآور شد: " اگر مقیاس، کدکس اروپا باشد، خود عدد تقریبا بالاست، چون عدد کدکس اروپا ۵۰ نانوگرم در لیتر است. اگر کدکس ایران باشد حدود ۱۰۰ است که قابل قبول و اگر کدکس آمریکا باشد که میزان آن ۵۰۰ نانوگرم است، با این معیار، تقریبا تمام نمونهها قابل قبول هستند. "
حریرچی اضافه کرد: " بررسی ۵۰ مطالعه در ایران در چند سال اخیر نشان میدهد در طی ۱۰ سال گذشته میزان این سم در شیر رو به کاهش است. اگرچه هنوز با میزانی که با محصولات کشورهای اروپایی است قابل مقایسه نیست و حداقل ۳۰ تا ۴۰ نانو گرم در لیتر بیشتر است. "
یک مقام آگاه از انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران نیز به ایرنا گفته است که "اطلاعات در این مورد باید به تایید مجمع انجمن برسد و پس از بررسیهای کلی و دقیق اعلام شود. در حالی که این آمارها چنین پایهای ندارند."
دبیریان، مدیر تضمین کیفیت صنایع شیر ایران نیز گفت: "به استناد آمارهای به روزی که داریم، شیرهای تولید شده در صنایع لبنی ایران سالم است و مشکلی ندارد. افرادی هم که خلاف این موضوع را عنوان میکنند میتوانند از هر شهر و استانی که مایل بودند به انتخاب خودشان شیرهای در حال عرضه را تهیه و آزمایش کنند.
پاسخ مدیرعامل عالیس: تشویش اذهان عمومی است
علی اصغر فیاض، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت چشمه نوشان خراسان (عالیس) در گفتگو با فرارو گفت: "متاسفانه بعضی اوقات یک سری اظهارنظرها بدون پایه و اساسی علمی مطرح میشود که دارای ارزش نیست و تنها منجر به تشویش اذهان عمومی میشود. "
وی ادامه داد: " موضوع شیر با سلامت جامعه در ارتباط است و این موضوع باید با نگاه علمی بررسی شود، نه براساس گمان و اظهار نظر شخصی که هم مردم را نگران میکند و هم به صنایع ضربه میزند. "
فیاض با بیان اینکه تهیه شیر، انتقال و تولید محصولات غذایی مرتبط با این ماده، تحت نظارت گسترده انجام میشود، گفت: "در گاوداریها ودامداریهای صنعتی، سازمان دامپزشکی به صورت دقیق این مراحل را بررسی میکند و پس از نظارت در مرحله خوراک دام، تهیه شیر و انتقال، در اختیار کمپانیها قرار میدهد. این روند کنترلی در زمان تحویل به کمپانیها هم توسط سازمان دامپزشکی انجام میشود. "
وی افزود: "روند تولید محصولات شیر در کمپانیهایی با تکنولوژی روز دنیا، بدون هیچ مشکلی و با آزمایشهای مداوم صورت میگیرد. البته در این زمینه معاونت غذا ودارو نیز به شکل مستمر این فرآیند را کنترل میکند وهیچ شبههای در آن وجود ندارد. "
مدیرعامل عالیس اذعان داشت: " شیر یک ماده فساد پذیر است و به همین دلیل تمامی مراحل آن به شیوه کاملاً نظارتی انجام میشود. "
چه کسی پاسخگوی تشویش اذهان عمومی است؟
مطرح کردن آلودگی یک سوم شیرهای پاستوریزه کشور از سوی صداوسیما موجب نگرانی عمومی شده است. این درحالی ست که رسانه ملی پس از مطرح ساختن این موضوع تاکنون برای رفع ابهام در این مورد، اقدامی انجام نداده است و هر لحظه به نگرانی مردم افزوده میشود.
صداوسیما به عنوان رسانه ملی که اعتبارش از بودجه عمومی تامین میشود و امکانات عریض و طویلی هم در اختیار دارد، باید برای شفاف ساختن این موضوع تلاش کند. رسانه ملی در این میان وظیفه دارد که صحت و کذب بودن این موضوع را بررسی و به اطلاع افکار عمومی برساند ونه با شانه خالی کردن، موجب نگرانی عمومی شود.
با توجه با حساسیت بالای این موضوع و ارتباط آن با سلامت جامعه، وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی به جای تکذیب، این موضوع را به صورت علمی بررسی و به اطلاع افکار عمومی برسانند و اگر خطری هم وجود دارد از طریق صداوسیما که عنوان کننده چنین موضوعی بوده، شرکتها و برندهای درگیر در این موضوع را رسانهای کند.
وجود سم آفلاتوکسین در مواد لبنی و شیر کذب محض است
همچنین قم نیوز به نقل از رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به مطرح شدن وجود سم آفلاتوکسین در مواد لبنی و شیر، این موضوع را کذب محض دانست و اعلام کرد: همشهریان فریب برخی تبلیغات را نخورند. محمدرضا قدیر در جلسه گروه کاری سلامت و امنیت غذایی استان قم گفت: متاسفانه موضوعی در برخی رسانه ها مطرح شده که سم آفلاتوکسین در مواد لبنی و شیرهای خوراکی وجود دارد، که این حرف کاملا غیر منطقی و غیرواقعی است. وی تصریح کرد: تایید ادعای وجود سم در شیر، نیازمند مستندات مهم از سوی آزمایشگاه های معتبر است و نمی توان بدون در نظر گرفتن این موارد، موضوعی را بیان کرد.
یادداشت دکتر ایرج قره داغی درباره درگذشت محسن میرزایی، پیشکسوت تبلیغات
محسن میرزایی، پیشکسوت و شناسنامه تبلیغات مطبوعاتی در ایران درگذشت
شصت و هفتمین نشست تخصصی کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان برگزار شد
ماسک درباره توییتر: چطور تبلیغات کنندگان بدانند در قبال پول شان چه دریافت می کنند؟
ایران و فرصت تبلیغات در جام جهانی قطر 2022
نحوه کاربرد فرايند تحقيقات بازاريابي در فست فودها
همکاری لگو و اپیک گیمز برای ایجاد محیط دیجیتال جدید ویژه کودکان
18 راه برای خراب کردن شهرت تان در فیس بوک!
فقط تبلیغات کافی نیست: گرانی اینترنت؛ از چراغ سبز قیمت تا چراغ قرمز کیفیت
تاثیر آموزش مهارت های سه گانه رایانه ای در تبلیغ مهدکودک ها
کاسبان اختلال اینترنت ثابت مخابرات / سود میلیاردی سرویس دهندگان اینترنت همراه
تبلیغات فریبنده کنسرت خوانندههای فارسی زبان و کلاهبرداری از طریق اعلام نرخ غیرواقعی
8 شاخص مهم درباره هاست سرور گیم که باید به دنبال آن باشید
وقتی تبلیغات فریبنده و دروغین، جراحی زیبایی را در صدر شکایت از پزشکان قرار می دهد
7 تکنیک تبلیغاتی و کاربردی برای تاثیر مثبت رسانه های دیجیتال بر یادگیری کودکان
5 ویژگی ضروری یک اپلیکیشن موبایلی برای موفقیت در تبلیغات و تجارت الکترونیک
فناوری، چگونه به پایداری کسب وکار کمک می کند؟
4 نکته مهم که باید در تجارت بیت کوین بدانید
تبلیغات رمزارزها و سه دلیل برای سرمایه گذاری در زمینه سکه های حریم خصوصی
ادغام شرکتهای موبایل و لوازم الکترونیکی مصرفی سامسونگ
بهترین، جذاب ترین و هیجان انگیزترین لپ تاپ های ۲۰۲۲ کدامند؟
مزایا و دلایل برون سپاری توسعه نرم افزار به شرکت های متخصص فناوری
متن کامل طرح مجلس درباره فضای مجازی و پیام رسان ها: جایگاه و وضعیت تبلیغات در پیام رسان های داخلی و خارجی
چگونه فناوری ها بودجه تبلیغات انتخاباتی را کاهش می دهند؟/ بازاریابی فناورانه در خدمت تبلیغات کاندیداها
تاثیر کرونا بر شاغلان روزنامه نگاری و آگهی رسانه ها/ روش های مقابله با کاهش درآمد آگهی آژانس های خبری در دوران کرونا
بررسی بازار سیاه آگهی های واکسن کرونا در جهان از ابتدا تا کنون + قیمت ها
7 باید و نباید اینستاگرام برای حساب های تجاری
نقدی بر مشتری مداری در شیوه پیگیری اقساط بانک مسکن/ بانک: اخطار است! مشتری: تهدید است! / هیچ وقت یک مشتری را تهدید نکنید!
نارضایتی مشتریان از "امن ترین پیک ایران" / الوپیک گفت پرونده شکایت زیاد است، می توانید به مراجع قضایی مراجعه کنید!
از تبلیغ تا ضدتبلیغ؛ واکسن ایرانی کرونا: بزنیم یا نزنیم؟!/ دوقطبی سازی سلامت در سایه تبلیغات
پرونده تبلیغات سایت های شرط بندی توسط سلبریتی ها: به نام کاربران، به کام قماربازان!
ماجرای شستا و آگهی مزایده 68 میلیارد تومانی ساختمان فدراسیون فوتبال
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا شد/ مقایسه و تحلیل هزینه تبلیغات انتخاباتی بایدن و ترامپ/ تبلیغات بیشتر = رئیس جمهوری؟!
تبلیغات ثبت نام و فروش واکسن «آنفلوآنزا» در فضای مجازی ممنوع است
تبلیغات رسانه ای و مدعیان طب سنتی، متهمان اصلی کاهش مصرف لبنیات در کشور! / تبلیغاتی که درباره روغن پالم شده، درست نیست
احراز هویت کاربران و کالاهای ارائه شده در حوزه خودرو و مسکن الزامی شد
کاهش حقوق بازیکنان بارسلونا به خاطر قطع درآمدهای ناشی از تبلیغات
16 پیشنهاد برای افزایش درآمد در دوران رکود با استفاده از تبلیغات
دستبند هوشمند شرکت «ردمی» وارد بازار شد
دستگیری کلاهبردار میلیاردی فروش داروی ضدکرونا
کمک مالی فیسبوک به رسانههای جهان در دوران «کرونا»
ماجرای تبلیغات گسترده ثبت نام یارانه کرونا و تسهیلات چهار درصدی: از شایعه تا واقعیت
فروش اینترنتی دارو ممنوع است
دستگیری عاملان انتشار اخبار و تبلیغات کذب کرونایی
گوگل: حذف میلیون ها تبلیغ ماسک و مواد ضدعفونی برای مبارزه با سودجویان کرونا
برخورد قاطع با منتشرکنندگان آگهیهای جعلی فروش اقلام دارویی و بهداشتی مرتبط با کرونا
از ادعا تا واقعیت: درآمد 285 میلیاردی تلویزیون از آگهی های سریال پایتخت/ هر قسمت 19 میلیارد
هزینههای تبلیغات ارزش افزوده چه زمانی به مشترکان برمیگردد؟
دستگیری فروشنده مواد ضدعفونی در سایت دیوار
وضعیت تبلیغات گردشگری و تورگردان ها در ایام کرونا/ وام ۱۲ درصدی کرونا حکم جریمه را دارد
صفر تا صد پنل نمایندگی پیامک
از "طبیعت" تا تراریخته: تیزری که صدای موافقان را درآورد/ واکنش شدید مرجع ملی ایمنی زیستی به تبلیغ روغن غیرتراریخته: تشویش اذهان عمومی است
مسابقه کرونایی «جان من ایران من»: از حمایت تا مبارزه
یک بام و دوهوای تبلیغات در ایام کرونا: حراجستون مرگ!/ الان بساط تان را جمع کنید/ رفاه در کرونا نیست
انواع شگردهای دروغین تبلیغات کرونایی: از ماسک تا محصولات ضدعفونی/ با 124 تماس بگیرید
فیس بوک، نمایش تبلیغات مرتبط با کرونا را ممنوع کرد
تبلیغات گسترده سایت های شرط بندی و تجربیات تلخ کاربران
پویش اینستاگرامی مجری مشهور برای رونق کارآفرینی زنان در عصر کرونا
داستان زندگی خلافکاری که صاحب برند شد!
تبلیغات گمراه کننده تویوتا علیه خودروهای برقی
چیزی به نام سلول بنیادی تخمک نداریم؛ تبلیغات آن، کذب است
تبلیغات ویروسی بدتر از ویروس کرونا
از اسنپ تا پارس آنلاین: جزییات تبلیغ برندهای محبوب ایرانی در ال کلاسیکوی محبوب دنیا
کرونا، نوروز و تبلیغات موسسات کنکور برای اردوی مطالعاتی!
تبلیغات و کرونا: از بهنوش بختیاری و تبلیغ شربت ضدکرونا تا بازار سوداگران ماسک و اقلام بهداشتی
انتقاد یونیسف و سازمان بهداشت جهانی از تبلیغات مضر صداوسیمای ایران برای سلامت کودکان
آگهی 18 + در مترو: رحم اجاره ای با 3 میلیون درآمد! +عکس
پرونده تبلیغات ال جی و سامسونگ در ایران: خداحافظی با تابلوهای تبلیغاتی شهری و فروشگاه ها
تبلیغات کثیف؛ سلام به بهار! / 11 جرم تبلیغاتی کدامند؟
تبلیغات حلوایی!
همیشه حال خوب: از توهم تبلیغاتی تا واقعیت؟/ چهار توصیه کاربردی برای زمانی که حال مان واقعا بد است
اظهارات دادکان درباره تبایغات دور زمین، جذب اسپانسر و درآمدزایی در آستانه انتخابات رئیس جدید فدراسیون فوتبال
تبلیغات انتخاباتی، کاغذ را گران کرد/ نمایندگانی که قرار است مشکل گرانی را حل کنند، خودشان عامل تورم شدند!
نصب تبلیغات کاندیداها بر روی علائم راهنمایی و رانندگی ممنوع است
تبلیغ یک کاندیدای مجلس: بفرمایید سوپ!
برگزیدگان دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران معرفی شدند/ اسامی بهترین وب سایت های تبلیغات و بازاریابی دیجیتال
مروری بر پوسترهای تبلیغاتی فیلمهای سینمایی معروف ایران در 70 سال گذشته
تایید گزارش "تبلیغات نیوز" توسط معاون وزیر بهداشت: سرانه مصرف شیر باز هم کاهش یافت/ مشکلات صادرات برندهای لبنیاتی بعد از اطلاع رسانی غلط تلویزیون
حضور زنان در تبلیغات از نگاه استاد زن حوزه علمیه: ممنوع! / چه اصراری است زن، ماکارونی تبلیغ کند؟ توهین است/ زن، اصلا جلوه تبلیغاتی ندارد
"برند ایران" در حال تخریب است
تصویر رهبری و روحانی روی جزوه تبلیغاتی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
شرایط درج تبلیغات انتخاباتی: تبلیغ روی وسایل حمل و نقل عمومی ممنوع است
فروش تعدادی از املاک دیپلماتیک ایران در سه کشور
بازخوانی پرونده تبلیغاتی چهارساله کیمیا علیزاده: از تبلیغ نوشیدنی انرژی زا در ایران تا عضویت تیم ملی تکواندوی آلمان/ از ریو 2016 تا توکیو 2020/ وداع سلبریتی برندینگ ها؟!
سوءاستفاده تبلیغاتی یک سایت آموزشی از "دکتر شفیعی کدکنی"
ماجرای یک اسپانسر پرحرف و حدیث؛ شهرداری: 8 میلیارد تقدیم تو باد! دولت در 2190 روز: پول یک اتوبوس هم نداریم!
یک کلاهبرداری مجازی: دوستان را اد کنید و پول بگیرید!
تبلیغ زودهنگام به سبک پشمک حاج عبدالله!
اغلب تبلیغات وب سایت های برتر مواد غذایی درباره پروبیوتیک ها، گمراه کننده است
نتیجه "شیرهراسی" صداوسیما: شیرهای پاستوریزه در فروشگاه ها باد کرد!/ واکنش مدیرعامل عالیس: این کار، تشویق اذهان عمومی است
آگهی عجیب والدین برای راحت طلب ترین کنکوری دنیا!
ترویج تصویر اعدام و اسلحه در کتاب مترو و توزیع در مهدکودک ها! + واکنش شهرداری
نقد تیزر "توی بورس باشیم": تراریخته بخوریم یا نخوریم؟!
شگرد تبلیغاتی سایت های درج آگهی مسکن برای خانه دار شدن شما با وام 240 میلیونی
هشدار درباره داروهای گیاهی که پای ثابت آگهی های بازرگانی هستند
مزیت های تبلیغات پیامکی در بازاریابی محصولات و خدمات
معافیت مالیاتی تبلیغات در روزنامهها و نشریات منتظر تصمیم مجلس
نکاتی که هنگام خرید از سایت های درج آگهی باید رعایت کنید
عملکرد مشکوک برنامههای بلوکه کننده تبلیغات آنلاین
فروشگاههای زنجیرهای تبلیغات غیر واقعی زیادی دارند/ چگونه رب 20 هزار تومانی، 9 هزار تومان فروخته می شود؟!
نظرات کاربران