نرخهایشان از ۵۰۰هزار تومان شروع میشود و تا دهها میلیون تومان هم میرسد. او میگوید: شهادت پروندههای سادهای مثل نزاع، طلاق، توهین و... را با ۵۰۰هزار تومان جمع میکنیم، اما وقتی پای پروندههای حقوقی و کیفری بزرگ باشد که شهادتمان نقش تعیینکننده در سرنوشت افراد داشته باشد، رقم شهادت تا هر رقمی که ما را راضی کند، بالا میرود. بهگفته خودش حتی تجربه دریافت ۵۰میلیون تومان را هم برای حضور ۱۰دقیقهای در جلسه دادگاه دارد.
روزنامه همشهری در گزارشی آورده است: چند سالی میشود که در سایه توسعه زندگی شهرنشینی و رواج مهاجرت به شهرهای بزرگ، بازار مشاغل کاذب هم حسابی رونق گرفته است؛ مشاغلی که نه نیاز به تخصص و تجربه دارند و نه سرمایه و اندوخته مالی، بلکه تنها لازمهشان توانایی بالا در برقراری ارتباط اجتماعی خوب و مجاب کردن مشتریهاست. در گذشته این افراد با آگهیهای کاغذی روی درودیوار شهر ابراز وجود و سعی میکردند بازار کسبوکارشان را داغ نگه دارند، اما حالا در سایه اپلیکیشنهای نیازمندی و سایتهای تبلیغاتی راحتتر از قبل میتوانند بازار کار خود را مدیریت کنند.
حرفهای گریهکن حرفهای پول بگیر
وقتی صحبت از مشاغل کاذب میشود ناخودآگاه همه یاد فیلم «چند میگیری گریه کنی» شاهد احمدلو و جماعت گریهکنی میافتند که باور وجود خارجیاش برای مردم در دهه ۸۰ خیلی آسان نبود، اما حالا در رسته مشاغلی است که اتفاقا طرفداران زیادی هم دارد. پولی که شرکت متولی از بابت گریه کردن نیروهایش میگیرد، هم بستگی به مراسم دفن و کفن و مجلس ختم دارد و هم بستگی به نوع گریهای که درخواست میکنند.
رسول، مدیر یکی از شرکتهای خدماتی در این بخش است. البته شرکتش بهعنوان خدمات مجالس فعالیت دارد، اما چند تیم گریهکن کاربلد دارد که هرکدام با نرخ خاص خود کار میکنند؛ از گریه و زاری ساده گرفته تا گریه همراه با شیون، غش و خودزنی. میگوید اعضای تیمهای گریهکن را بیشتر زنان تشکیل میدهند. قبلا بیشتر زنان میانسال طرفدار این کسبوکار بودند، اما حالا جوانترها بازار کار را از میانسالان ربودهاند. صحرا یکی از این دختران جوان است که هفتهای ۲ تا ۳ بار شرکت در مجالس عزاداری سهمش میشود: «دانشجوی رشته کامپیوتر هستم. هرجا برای پیدا کردن شغل اقدام کردم بهخاطر ساعتهای کاری موفق نبودم تا اینکه به سفارش یکی از دوستانم با این شرکت آشنا شدم. روزهای اول خیلی سخت بود، اما حالا بعد از ۳سال میتوانم ادعا کنم یک گریهکن حرفهای هستم. در این کار هرچه حرفهایتر باشی، پول حرفهایتری هم میگیری!»
پولی که بابت گریهوزاری کردن از صاحبان مجالس گرفته میشود از حداقل یکمیلیون و ۵۰۰هزار تومان شروع میشود و تا ۶میلیون تومان هم بالا میرود. درواقع این موقعیت اجتماعی افراد است که این نرخها را تعیین میکند؛ یعنی هرچه جایگاه اجتماعی و آبروی متوفی و خانوادهاش پیش مردم بیشتر باشد، پول گریهکنهایش هم بیشتر است!
شهادت در دادگاه به نرخ روز
از گریهکنان مجالس که بگذریم، شاهدان قلابی مقابل مراکز قضایی هم این روزها حسابی بازار کسبوکارشان گرفته و آنقدر فعالیتهایشان آزاد شده که گاهی نسبت به درج آگهی در شبکههای مجازی هم اقدام میکنند. نرخ شهادت دروغ این شاهدان قلابی هم بستگی به نوع پرونده و به قول خودشانگیر و گوری دارد که شهادت آنها رأی را به نفع خریدار برمیگرداند. برای اطلاع از چند و چون نرخ کارشان سری به یکی از پاتوقهایشان زدیم؛ درست در مقابل یکی از مراجع قضایی شهر تهران. اغلبشان به دیوار دادگاه تکیه دادهاند و زیر چشمی مردم را میپایند. تعدادشان از انگشتهای هر دو دست بیشتر است؛ با قیافههای موجه و سروشکلی آراسته. یکی از آنها که خود را سجاد معرفی میکند، میگوید: فقط درباره پروندهات کمی توضیح بده، باقیش با ما! برایش اصلا مهم نیست باید در برابر شهادتی که میدهد، ادای سوگند کند. توجیهش هم این است که کار ما گرهگشایی از کار مردم است!
نرخهایشان از ۵۰۰هزار تومان شروع میشود و تا دهها میلیون تومان هم میرسد. او میگوید: شهادت پروندههای سادهای مثل نزاع، طلاق، توهین و... را با ۵۰۰هزار تومان جمع میکنیم، اما وقتی پای پروندههای حقوقی و کیفری بزرگ باشد که شهادتمان نقش تعیینکننده در سرنوشت افراد داشته باشد، رقم شهادت تا هر رقمی که ما را راضی کند، بالا میرود. بهگفته خودش حتی تجربه دریافت ۵۰میلیون تومان را هم برای حضور ۱۰دقیقهای در جلسه دادگاه دارد.
گرچه بازار این کار بهخاطر شرایط شهود در قانون اساسی مردانه است، اما زنان هم سهم کمی در آن برای خود دست و پا کردهاند؛ هرچند از آنجا که شرط شهادت زنان در دادگاه حضور ۲شاهد زن است نرخهای بالا بین ۲نفر تقسیم میشود. شاهدان دروغی مانند شبکهای هماهنگ عمل میکنند و طبق برنامهای که دارند نسبت به تغییر محل استقرارشان اقدام میکنند تا از خاطر قضات و کارشناسان دادگاهها بروند.
نون دادشان را میخورند
در میان همه مشاغل کاذبی که این روزها طرفداران زیادی دارند، دادزنها برای خود جایگاه ویژهای دستوپا کردهاند؛ افرادی که پول میگیرند تا داد بزنند. هرچه هنرشان در دادزنی و جلب مشتری بیشتر باشد، دستمزدشان هم بیشتر است. خیلیها فکر میکنند دادزنی کاری ساده و پیشپا افتاده است، اما صابر که مویی در این کار سپید کرده و در نارمک حسابی اسم و رسمی دارد، میگوید: دادزنی یک هنر است! بعد هم برای اینکه حرفهایش را ثابت کند، شروع میکند به دادزدن و الحقوالانصاف هم ظرف ۵دقیقه کاری میکند کارستان.
دستمزد یک دادزن گرچه بستگی به هنر و تواناییهایش دارد، اما زیر ۶،۵میلیون تومان نیست. صابر که سابقهای طولانی در این حرفه دارد، حالا به کمتر از ۱۴میلیون تومان راضی نیست و خیلی از کاسبان برای داشتنش با هم رقابت میکنند. میگوید اگر دادزنی قبلا در تهران رواج داشت، حالا در خیلی از شهرستانها هم منبع درآمد افراد شده است. خیلی از دادزنها از تهران شروع کردهاند و حالا در شهر خود مشغول کار هستند.
هرکدام از دادزنها هم سبک و سیاق خاص خود را دارند و هم نرخ درآمدی خود را. خیلیها از دادزنها بهعنوان معرکهچینها یاد میکنند. حسین سرباز است و دادزنی را در دوره سربازی یاد گرفته است: «کار و حرفه خاصی بلد نبودم و از آن طرف در تهران هم غریب بودم و کسی مرا نمیشناخت؛ بهخاطر همین وقتی آگهی استخدام دادزن را دیدم سراغش رفتم. حالا ۲سال است دادزن حرفهای شدهام و دوست دارم آن را ادامه دهم. بهنظر من دادزنی یک بازاریابی کف خیابانی است و کار بدی نیست!»
در استخدام سگها
قیافه حق به جانب آن فرد در دفاع از کاری که دنبال میکند حکایت از آن دارد که انجام هرکاری برای کسب درآمد حلال هیچ اشکالی ندارد. او داد میزند و نان درمیآورد و حسام روزی ۳ تا ۴ساعت در خیابانهای بالای شهر سگ میگرداند. رویا یکی دیگر از این جوانهای سگگردان است که این شغل را به هر شغل دیگری ترجیح میدهد: «کاری که من انجام میدهم هم پرستیژ دارد و هم عاشقش هستم؛ چون عاشق حیواناتم.»
رویا روزها در یک شرکت تجاری فعالیت دارد و بخشی از ساعت استراحتش را به سگگردانی میگذراند. او بابت انجام این کار ماهی۷ میلیون و ۵۰۰هزار تومان از صاحب سگ میگیرد.
درست است کاری که او انجام میدهد خیلی وجاهت قانونی ندارد، اما اتخاذ برخی قوانین حسابی روی درآمد او و همکارانش مؤثر است: «هر بار که قانون منع سگگردانی را در جامعه اعلام میکنند، نرخ دستمزد ما به جهت خطرهایی که وجود دارد، چند برابر میشود. همین چند وقت پیش که قوانین تازهای در باب سگگردانی وضع شد، خیلی از دوستان فعالم در این بخش دستمزدهای خود را افزایش دادند.
البته آدمهایی که در استخدام سگها هستند به همین اکتفا نکرده و در بخشهای دیگر هم فعال هستند؛ از پرستاری ویژه سگگرفته که ماهانه رقمی معادل ۸ تا ۱۰میلیون تومان دریافت میکنند تا کارهای دیگر. مضمون آگهیهایشان هم اینطور است: «پرستاری از فرشتههای خانگی شما.» برای اینکه خیال مشتریها را هم راحت کنند، میگویند: ما مثل بچههایمان از حیوانات خانگی شما نگهداری میکنیم.
درواقع هرچه بر وسعت زندگی شهرنشینی و بزرگی شهرها افزوده میشود به تناسب مشاغل کاذب آن هم افزایش مییابد؛ مثلا در شهر بزرگی مثل تهران مسافر جذبکنها در پایانهها و ایستگاههای تاکسی مسافرخانهها برای خودشان مقام و مرتبهای دارند.
اینها که اغلب آدمهایی چهره سوخته و لاغر با اخمهای در هم کشیده و بیاعصاب هستند، مسافران بینراهی و درونشهری را جذب و پورسانت خود را از رانندهها دریافت میکنند. فرهاد، مرد میانسالی است که بعد از بازنشستگی تصمیم میگیرد یک دستگاه تاکسی بخرد، اما هیچوقت این فرصت در اختیارش قرار نمیگیرد؛ بنابراین به پایانه تاکسی محلهاش میرود. او روزهای اول بدون پورسانت کار میکرد، اما حالا همه او را میشناسند و به قول خودش اگر نباشد، کار این تاکسیها تمام میشود. خط و خشهایی که از سوختن آفتاب بر صورت فرهاد جا خوش کردهاند از سختی کارش برایمان روایت میکنند: «کار ما هم سختیهای خودش را دارد. مجبوریم در آفتاب و سرما در فضای بیرون باشیم و به ازای هر ماشینی که تکمیل میشود به اندازه یک مسافر کرایه میگیریم.»
شغلهای کاذب با درآمدهایی میلیونی؛ نرخ شهادت در دادگاه از ۵۰۰ هزار تا ۵۰ میلیون تومان/ حرفهای گریهکن حرفهای پول بگیر
درست است اغلب بازار کار مشاغل کاذب در اختیار مردان است، اما زنان هم موفق شدهاند حوزههای خاص و ویژهای برای خود دست و پا کنند؛ ازجمله پرستاری از سالمندان زن در ساعات شب. البته مشتری این شغل بیشتر دختران تنهایی هستند که به نیت کار به تهران مراجعه کردهاند، اما قادر به پرداختن اجارهبها و زندگی مستقل نیستند؛ بنابراین برای اینکه بتوانند سقفی هنگام شب بالای سر خود داشته باشند در میان آگهیهای استخدامی در دیوار و رسانهها به سراغ این حرفه میروند. سمانه حدودا ۴۰ساله است میگوید: ۹سال در خوابگاههای دختران زندگی میکردم. هم باید کرایه اتاق میپرداختم و هم از آرامش کامل بهرهمند نبودم، اما از وقتی پرستاری این سالمند را عهدهدار شدم، هم دغدغه مکانی را برای خواب ندارم و هم با دریافت حقوق بسیاری از مشکلات زندگیام رفع شده است.
او میگوید: امسال خیلی از دوستان من که در خوابگاهها بودند و توان پرداخت کرایه ماهانه خوابگاه را به ازای یک تخت نداشتند، مجبور به ترک این مراکز و پذیرش پرستاری از سالمندان شدند. آنها که وقتش را دارند، میتوانند درآمد بیشتری از این محل داشته باشند.
به اعتقاد او، دختران و پسران تنها در تهران که از شهرهای دیگر به پایتخت مهاجرت کردهاند، چون آشنا و قوم و خویشی در مجموعه ندارند، حاضرند به تمامی این کارها تن دهند.
در کنار تمامی کسبوکارهای خاص و ویژهای که برشمردیم، آگهیهای ارسال قلیان با یک تلفن در نوع خود نوبری شده است. مهم نیست در کدام نقطه پایتخت هستید، کافی است فقط دلتان قلیانی چاق کرده بخواهد؛ آنوقت است که پیکی با قلیان آماده در کمترین زمان ممکن مقابل خانهتان است. صفحات مجازی که برای تبلیغ این کسبوکار فعالیت دارند هم در نوع خود بینظیر هستند. شعارهای تبلیغاتیشان هم در جذب مشتری سنگ تمام میگذارد؛ مخصوصا آنها که کیف روزشان با قلیان کوک میشود: «هرجا باشی قلیونت چاقه!»، « از لوکیشن به لوکیشن با زغال روشن» و دهها شعار تبلیغاتی دیگر.
در کنار تمامی آنچه برشمردیم شاید دهها شغل کاذب و البته پردرآمد دیگر هم باشد که ردپایی در سایتهای تبلیغاتی و شبکههای مجازی برای پیدا کردنشان دیده نشود، اما پاتوقهای خاصی برای خودشان داشته باشند؛ از کسانی که در صفهای طولانی تعویض پلاک نوبت میفروشند تا افرادی که در مناطق بالایشهر شب تا صبح را در ماشین میخوابند تا جای پارکشان را صبح به شاغلان همان حوالی بفروشند. ناگفته نماند که کودکانکار و خیابان هم اخیرا به جمع شاغلان شغلهای کاذب پیوستهاند و با ایستادن مقابل فروشگاههای مواد غذایی و سوپرمارکتها از مردم عبوری درخواست میکنند برای آنها خریدی انجام دهند و بعد همان جنس خریداری شده را به صاحب فروشگاه برگردانده و در ازایش پورسانت کمی دریافت میکنند!
گستره مشاغل کاذب هر روز در جامعه ما بیشتر و بیشتر میشود و عایدی ندارد جز استقبال نکردن جوانها از حرفهآموزی اصولی و اشتغال در بازارهای کاری که موجبات رشد و توسعه جامعه را فراهم میکند.
از تهدید تجارت تبلیغاتی رسانه های اجتماعی تا پایان عصر شبکه های اجتماعی
توقف کالاهای ترانزیتی در بنادر و مرزها به دلیل اختلاف گمرک و شرکت های بیمه/ خسارات هنگفت شرکت های حمل و نقل و ترانزیت
چالش های حمل بار جاده ای از سنتی تا آنلاین/ آینده استارتاپ های باربری آنلاین در ایران
دکتر احمد روستا، پدر علم بازاریابی نوین ایران
بازاریابی به زبان ساده: 100 آموزه بازاریابی و مدیریت بازاریابی از زنده یاد دکتر احمد روستا، پدر بازاریابی نوین ایران
فرگشت تبلیغات
روایت مالباختگانی که اسیر تبلیغات و کلاهبرداری مشاوران املاک شدند
تبلیغات دانشگاههای ترکیه با اخذ هزینههای میلیاردی برای پشت کنکوری ها
چرا فروش نرم را باید به فروش سخت ترجیح دهیم؟
لوگوهای خلاق در تبلیغات شرکت ها
تبلیغات کاذب و شغلهای کاذب: نرخ شهادت در دادگاه از ۵۰۰ هزار تا ۵۰ میلیون تومان و گریه کن حرفه ای!
20 رمزارز برتر دنیا را بشناسید: رواج تبلیغات رمزارزهای معروف
شهرآورد تبلیغاتی سرخابیهای پایتخت: «شهر فرش» یا «آقای فرش»؟
پرونده تداوم تبلیغات غیرمجاز دانشگاهی: بفرمایید کارشناسی ارشد!
3 ترند فناورانه خدمات بانکی و شرکت های سرمایه گذاری در سال 2022
صفر تا صد ورود به تجارت الکترونیک: گوگل، رقیب آمازون می شود؟
یادداشت دکتر ایرج قره داغی درباره درگذشت محسن میرزایی، پیشکسوت تبلیغات
محسن میرزایی، پیشکسوت و شناسنامه تبلیغات مطبوعاتی در ایران درگذشت
شصت و هفتمین نشست تخصصی کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان برگزار شد
ماسک درباره توییتر: چطور تبلیغات کنندگان بدانند در قبال پول شان چه دریافت می کنند؟
ایران و فرصت تبلیغات در جام جهانی قطر 2022
نحوه کاربرد فرايند تحقيقات بازاريابي در فست فودها
همکاری لگو و اپیک گیمز برای ایجاد محیط دیجیتال جدید ویژه کودکان
18 راه برای خراب کردن شهرت تان در فیس بوک!
فقط تبلیغات کافی نیست: گرانی اینترنت؛ از چراغ سبز قیمت تا چراغ قرمز کیفیت
تاثیر آموزش مهارت های سه گانه رایانه ای در تبلیغ مهدکودک ها
کاسبان اختلال اینترنت ثابت مخابرات / سود میلیاردی سرویس دهندگان اینترنت همراه
تبلیغات فریبنده کنسرت خوانندههای فارسی زبان و کلاهبرداری از طریق اعلام نرخ غیرواقعی
8 شاخص مهم درباره هاست سرور گیم که باید به دنبال آن باشید
وقتی تبلیغات فریبنده و دروغین، جراحی زیبایی را در صدر شکایت از پزشکان قرار می دهد
7 تکنیک تبلیغاتی و کاربردی برای تاثیر مثبت رسانه های دیجیتال بر یادگیری کودکان
5 ویژگی ضروری یک اپلیکیشن موبایلی برای موفقیت در تبلیغات و تجارت الکترونیک
فناوری، چگونه به پایداری کسب وکار کمک می کند؟
4 نکته مهم که باید در تجارت بیت کوین بدانید
تبلیغات رمزارزها و سه دلیل برای سرمایه گذاری در زمینه سکه های حریم خصوصی
ادغام شرکتهای موبایل و لوازم الکترونیکی مصرفی سامسونگ
بهترین، جذاب ترین و هیجان انگیزترین لپ تاپ های ۲۰۲۲ کدامند؟
مزایا و دلایل برون سپاری توسعه نرم افزار به شرکت های متخصص فناوری
متن کامل طرح مجلس درباره فضای مجازی و پیام رسان ها: جایگاه و وضعیت تبلیغات در پیام رسان های داخلی و خارجی
چگونه فناوری ها بودجه تبلیغات انتخاباتی را کاهش می دهند؟/ بازاریابی فناورانه در خدمت تبلیغات کاندیداها
تاثیر کرونا بر شاغلان روزنامه نگاری و آگهی رسانه ها/ روش های مقابله با کاهش درآمد آگهی آژانس های خبری در دوران کرونا
بررسی بازار سیاه آگهی های واکسن کرونا در جهان از ابتدا تا کنون + قیمت ها
7 باید و نباید اینستاگرام برای حساب های تجاری
نقدی بر مشتری مداری در شیوه پیگیری اقساط بانک مسکن/ بانک: اخطار است! مشتری: تهدید است! / هیچ وقت یک مشتری را تهدید نکنید!
نارضایتی مشتریان از "امن ترین پیک ایران" / الوپیک گفت پرونده شکایت زیاد است، می توانید به مراجع قضایی مراجعه کنید!
از تبلیغ تا ضدتبلیغ؛ واکسن ایرانی کرونا: بزنیم یا نزنیم؟!/ دوقطبی سازی سلامت در سایه تبلیغات
پرونده تبلیغات سایت های شرط بندی توسط سلبریتی ها: به نام کاربران، به کام قماربازان!
ماجرای شستا و آگهی مزایده 68 میلیارد تومانی ساختمان فدراسیون فوتبال
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا شد/ مقایسه و تحلیل هزینه تبلیغات انتخاباتی بایدن و ترامپ/ تبلیغات بیشتر = رئیس جمهوری؟!
تبلیغات ثبت نام و فروش واکسن «آنفلوآنزا» در فضای مجازی ممنوع است
تبلیغات رسانه ای و مدعیان طب سنتی، متهمان اصلی کاهش مصرف لبنیات در کشور! / تبلیغاتی که درباره روغن پالم شده، درست نیست
احراز هویت کاربران و کالاهای ارائه شده در حوزه خودرو و مسکن الزامی شد
کاهش حقوق بازیکنان بارسلونا به خاطر قطع درآمدهای ناشی از تبلیغات
16 پیشنهاد برای افزایش درآمد در دوران رکود با استفاده از تبلیغات
دستبند هوشمند شرکت «ردمی» وارد بازار شد
دستگیری کلاهبردار میلیاردی فروش داروی ضدکرونا
کمک مالی فیسبوک به رسانههای جهان در دوران «کرونا»
ماجرای تبلیغات گسترده ثبت نام یارانه کرونا و تسهیلات چهار درصدی: از شایعه تا واقعیت
فروش اینترنتی دارو ممنوع است
دستگیری عاملان انتشار اخبار و تبلیغات کذب کرونایی
گوگل: حذف میلیون ها تبلیغ ماسک و مواد ضدعفونی برای مبارزه با سودجویان کرونا
برخورد قاطع با منتشرکنندگان آگهیهای جعلی فروش اقلام دارویی و بهداشتی مرتبط با کرونا
از ادعا تا واقعیت: درآمد 285 میلیاردی تلویزیون از آگهی های سریال پایتخت/ هر قسمت 19 میلیارد
هزینههای تبلیغات ارزش افزوده چه زمانی به مشترکان برمیگردد؟
دستگیری فروشنده مواد ضدعفونی در سایت دیوار
وضعیت تبلیغات گردشگری و تورگردان ها در ایام کرونا/ وام ۱۲ درصدی کرونا حکم جریمه را دارد
صفر تا صد پنل نمایندگی پیامک
از "طبیعت" تا تراریخته: تیزری که صدای موافقان را درآورد/ واکنش شدید مرجع ملی ایمنی زیستی به تبلیغ روغن غیرتراریخته: تشویش اذهان عمومی است
مسابقه کرونایی «جان من ایران من»: از حمایت تا مبارزه
یک بام و دوهوای تبلیغات در ایام کرونا: حراجستون مرگ!/ الان بساط تان را جمع کنید/ رفاه در کرونا نیست
انواع شگردهای دروغین تبلیغات کرونایی: از ماسک تا محصولات ضدعفونی/ با 124 تماس بگیرید
فیس بوک، نمایش تبلیغات مرتبط با کرونا را ممنوع کرد
تبلیغات گسترده سایت های شرط بندی و تجربیات تلخ کاربران
پویش اینستاگرامی مجری مشهور برای رونق کارآفرینی زنان در عصر کرونا
داستان زندگی خلافکاری که صاحب برند شد!
تبلیغات گمراه کننده تویوتا علیه خودروهای برقی
چیزی به نام سلول بنیادی تخمک نداریم؛ تبلیغات آن، کذب است
تبلیغات ویروسی بدتر از ویروس کرونا
از اسنپ تا پارس آنلاین: جزییات تبلیغ برندهای محبوب ایرانی در ال کلاسیکوی محبوب دنیا
کرونا، نوروز و تبلیغات موسسات کنکور برای اردوی مطالعاتی!
تبلیغات و کرونا: از بهنوش بختیاری و تبلیغ شربت ضدکرونا تا بازار سوداگران ماسک و اقلام بهداشتی
انتقاد یونیسف و سازمان بهداشت جهانی از تبلیغات مضر صداوسیمای ایران برای سلامت کودکان
آگهی 18 + در مترو: رحم اجاره ای با 3 میلیون درآمد! +عکس
پرونده تبلیغات ال جی و سامسونگ در ایران: خداحافظی با تابلوهای تبلیغاتی شهری و فروشگاه ها
تبلیغات کثیف؛ سلام به بهار! / 11 جرم تبلیغاتی کدامند؟
تبلیغات حلوایی!
همیشه حال خوب: از توهم تبلیغاتی تا واقعیت؟/ چهار توصیه کاربردی برای زمانی که حال مان واقعا بد است
اظهارات دادکان درباره تبایغات دور زمین، جذب اسپانسر و درآمدزایی در آستانه انتخابات رئیس جدید فدراسیون فوتبال
تبلیغات انتخاباتی، کاغذ را گران کرد/ نمایندگانی که قرار است مشکل گرانی را حل کنند، خودشان عامل تورم شدند!
نصب تبلیغات کاندیداها بر روی علائم راهنمایی و رانندگی ممنوع است
تبلیغ یک کاندیدای مجلس: بفرمایید سوپ!
برگزیدگان دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران معرفی شدند/ اسامی بهترین وب سایت های تبلیغات و بازاریابی دیجیتال
مروری بر پوسترهای تبلیغاتی فیلمهای سینمایی معروف ایران در 70 سال گذشته
تایید گزارش "تبلیغات نیوز" توسط معاون وزیر بهداشت: سرانه مصرف شیر باز هم کاهش یافت/ مشکلات صادرات برندهای لبنیاتی بعد از اطلاع رسانی غلط تلویزیون
حضور زنان در تبلیغات از نگاه استاد زن حوزه علمیه: ممنوع! / چه اصراری است زن، ماکارونی تبلیغ کند؟ توهین است/ زن، اصلا جلوه تبلیغاتی ندارد
"برند ایران" در حال تخریب است
تصویر رهبری و روحانی روی جزوه تبلیغاتی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
شرایط درج تبلیغات انتخاباتی: تبلیغ روی وسایل حمل و نقل عمومی ممنوع است
فروش تعدادی از املاک دیپلماتیک ایران در سه کشور
بازخوانی پرونده تبلیغاتی چهارساله کیمیا علیزاده: از تبلیغ نوشیدنی انرژی زا در ایران تا عضویت تیم ملی تکواندوی آلمان/ از ریو 2016 تا توکیو 2020/ وداع سلبریتی برندینگ ها؟!
نظرات کاربران