بدون تردید یکی از پرتکرارترین و پربحث ترین سوژه های تبلیغاتی صداوسیما، طی ماه های اخیر، موضوع تبلیغات پرسروصدا و پرحجم محصولات عالیس است؛ به گونه ای که مفهوم انحصار تبلیغاتی و بمباران تیزرهای این شرکت بر سر مخاطب تلویزیونی، از جمله مباحث مکرر منتقدان و صاحبنظران رسانه، روان شناسان، جامعه شناسان و حتی اقتصاددانان است. از سوی دیگر، در پاسخ به این اعتراضات مدیرعامل عالیس نیز با انتشار یادداشتی کوتاه این انتقادات را «هجمه» به تولید داخلی دانسته است. نگاهی به نقد و بررسی تبلیغات عالیس از منظر رابطه صداوسیما و شرکت چشمه نوشان خراسان و واکنش مدیرعامل این شرکت به این اتفاقات خالی از لطف نیست.
به گزارش تبلیغات نیوز، گستردگی تبلیغات شرکت چشمه نوشان خراسان یا عالیس در صدا و سیما در شبکه های مختلف نشان می دهد که این شرکت علاوه بر جنبه تبلیغات و اطلاع رسانی برای محصولات خود هدف دیگری را نیز دنبال می کند. اخیرا در گزارشی که از میزان درآمد صدا و سیما منتشر شده نشان می دهد که این سازمان از محل تبلیغات این شرکت درآمد 6 هزار میلیارد تومانی را کسب کرده است. همواره در صدا و سیما صحبت از شفافیت و شفاف سازی می شود اما این در حالی است که وقتی نوبت به خود سازمان می رسد از هر نوع شفافیت دوری می کند.
تلویزیون قبل هر چیز باید تکلیف قراردادهای خودش را با شرکتی مثل عالیس مشخص کند و نشان دهد بابت مدت زمانی که به این شرکت واگذار کرده چه سهمی دریافت می کند و آیا در آمد بالای ۶ هزار میلیارد تومانی اش از این شرکت صحت دارد یا نه؟ آیا صداوسیما در مدل جدید تبلیغات به سوی «سهم از فروش» رفته است؟
دریافت «سهم از فروش» از تبلیغات برندهای داخلی به جای تخفیف تبلیغات
در واقع این حجم خارج از عرف تبلیغات برندهای مختلف به دلیل مدل تجاری جدید در رسانه ملی است که طی آن صداوسیما به جای گرفتن مستقیم هزینه تبلیغات از شرکتها، با برندها در «سهم از فروش» محصولاتشان شریک میشود. مشارکتی که باعث میشود رسانه ملی از تمام ظرفیت تبلیغاتی خود برای فروش هرچه بیشتر آن محصولات استفاده کند. این در حالی است که صدا و سیما موظف است برای تبلیغات تولیدات داخلی تخفیفات ویژه ای به آنها بدهد. یک منبع آگاه در این مورد گفت که تیزرهای تبلیغاتی شرکت عالیس توسط یک شرکت تبلیغاتی در مشهد آماده شده و این شرکت پول ناچیزی بابت ساخت این تیزرها پرداخت کرده است. به گفته این منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، در پخش تبلیغات شرکت عالیس توسط صدا و سیما، آژانس های تبلیغاتی حضور ندارند و شرکت عالیس به صورت مستقیم با اداره کل بازرگانی صداوسیما قرارداد امضاء کرده است.
کسب و کار خانوادگی
کارخانجات تولیدی «عالیس»، یک مجموعه کاملا خصوصی و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع نوشیدنی در سطح کشور است که اهداف و سیاستهای خود را در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار با زیربنایی معادل ۴۵۰۰۰ مترمربع واقع در شهرک صنعتی چناران دنبال میکند. محمدتقی فیاض، مدیرعامل کارخانه چشمه نوشان خراسان، محمدرضا فیاض به سمت نایب رئیس هیئت مدیره و محمد تقی فیاض به سمت رییس هیئت مدیره این شرکت هستند که شرکت نیک گستر ستاره شرق و شرکت رزین فرم چناران، شرکت بیمارستان فیروزه فیاض و شرکت توسن پخش ستاره کیش هم متعلق به این خانواده می باشد. در قطر، امارات، سوریه، عراق، کردستان عراق، قزاقستان، ترکمنستان، لبنان، افغانستان، پاکستان و… نیز نمایندگی این شرکت ایجاد شده است.
انحصار تبلیغاتی عالیس در صدا و سیما و تبلیغات پرفشار
درآمد صداوسیما از محل تبلیغات عالیس، تنها در پنج شبکه تلویزیونی، «ماهانه یک هزار و ۸۶۳ میلیارد تومان» است. بزرگ ترین قرارداد تبلیغاتی صداوسیما در سال جاری با این هلدینگ ایرانی است که این هلدینگ حدود ۱۷ برند مختلف دارد.
برخی فعالان صنعت صنایع غذایی بر این باورند که این شرکت زیادی رشد کرده است و این اتفاق را بسیار عجیب عنوان کرده اند. هم چنین برخی بر این باورند که تبلیغات گسترده عالیس در صداو سیما درست است که صدای مخاطبان را درآورده اما درآمدزایی بسیار زیادی برای صدا و سیما بدست آورده است.
بر این اساس کارشناسان معتقدند که جدا از این که تلویزیون نمی تواند وارد فعالیت های تولیدی شود بزرگ ترین ایرادی که می توان به این نوع قرارداد که تلویزیون در سود فروش شرکت تبلیغ دهنده شریک می شود، گرفت ایجاد شائبه انحصار تبلیغاتی است چون تلویزیون به جای پول تبلیغ درصدی از درآمد حاصل از فروش را دریافت می کند پس هر چه فروش شرکت تبلیغ دهنده بیشتر شود، درآمد تلویزیون هم بیشتر خواهد شد. در این مورد خاص، انحصار تبلیغاتی عالیس در صداوسیما و تبلیغات پرفشار این شرکت ممکن است باعث شود تا فروش شرکتهای رقیب عالیس، به نحو قابل توجهی کاهش یابد.
آگهی تلویزیون؛ حداقل ساعتی ۱٫۳ میلیارد
طبق قانون ضوابط و مقررات پذیرش و پخش آگهیهای رادیویی و تلویزیونی که در بهمن ماه سال گذشته توسط اداره کل بازرگانی سازمان صدا و سیما ابلاغ شد و از اول فروردینماه امسال قابل اجرا بود، میزان هزینه آگهیهای تلویزیونی در ۳۵ طبقه تعریف میشود که حداقل هر ثانیه ۷۵ هزار تومان تا حداکثر هر ثانیه سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. اگر نرخ هر ثانیه ۷۵ هزار تومان را تنها برای پنج شبکه تلویزیونی در نظر بگیریم یعنی تلویزیون حداقل ثانیهای ۳۷۵ هزار تومان و ساعتی ۱٫۳ میلیارد تومان به واسطه تبلیغاتش از این پنج شبکه درآمد دارد. آن وقت اگر قرار باشد تنها پنج ساعت در روز هم این شبکهها آگهی داشته باشند تلویزیون، روزانه بیش از ۶٫۷ میلیارد تومان درآمد دارد. این رقم حاکی از درآمد حدود ۲٫۵ هزار میلیارد تومان در سال (معادل ۳۶۵ روز) است.
در مورد طبقات این تعرفههای آگهیها هم در ماده ۱۵ این قانون این توضیح ارائه شده است: «چنانچه براساس عرضه و تقاضا یک بسته آگهی در نیمه اول هر ماه بیش از ۶۰، ۷۵ یا ۹۰ درصد از حجم آن بسته آگهی باشد به ترتیب یک، دو و سه طبقه افزایش خواهد یافت و همچنین چنانچه به ترتیب ۱۰، ۲۰ و ۳۰ درصد حجم را اشغال کند به ترتیب یک، دو و سه طبقه کاهش داده خواهد شد.
پاسخ به شبهه ها: تبلیغات عالیس از نگاه محمد تقی فیاض، مدیرعامل عالیس
با توجه به حجم گسترده انتقادات نسبت به تبلیغات محصولات عالیس در صداوسیما، مدیرعامل این شرکت طی یادداشتی که در روزنامه کسب و کار و پایگاه خبری کسب و کار نیوز، منتشر شده، به این انتقادات پاسخ داده است. این اعتراضات را نامیده است. متن یادداشت محمدتقی فیاض مدیرعامل عالیس را با عنوان «هجمه بر تولید داخلی موفق» در زیر بخوانید:
«در حال حاضر با احتساب نمایندگی های سراسر کشور بیش از ۴ هزار نفر اشتغالزایی در این شرکت وجود دارد که می تواند در آینده ای نزدیک به رقمی نامحدود نیز برسد. وضعیت تبلیغات ما با صدا و سیما قرارداد پنهانی نیست که بخواهیم در رابطه با شفاف سازی آن مشکلی داشته باشیم.
در حالی که تمام شرکت ها و سازمان ها در صدا و سیما اقدام به تبلیغات گسترده می کنند اتفاقی که افتاده هجمه ای است که تنها برای شرکت عالیس به راه افتاده است. چرا باید در میان تمام این شرکت ها تنها انگشت اشاره به سمت ما باشد. افرادی که در این باره اظهار نظر می کنند حتما دارای نیت خاصی هستند چراکه حمایت از تولید داخل و تولیدکننده داخلی بر اساس شعاری که سالهاست بر آن تاکید می شود وظیفه هر سازمانی است. مبلغ قرارداد ما نیز کف تعرفه است و مانند شرکت های دیگر هستیم. ما هم مانند سایر تولیدکنندگان داخلی سهمی را برای تبلیغات از صدا و سیما درسافت کرده ایم. در این قرارداد هم ما به صدا و سیما کمک می کنیم و هم آنها به شرکت ما. بنابراین قراردادی مانند تمام شرکت های دیگر وجود دارد.
شاید تنها مشکل ما برای اینگونه افراد این است که در تلاش برای توسعه تولید داخل هستیم. مشکل آنها شاید با کیفیت بالای محصولات ما است و در حال حاضر که در بازار مواد غذایی مشکلات بسیاری وجود دارد شرکتی که در راستای ارتقای تنوع و کیفیت مواد غذایی گام برداشته مورد هجمه قرار گرفته است.
ما تولیدکننده هستیم و باید وظیفه اطلاع رسانی خود را انجام دهیم. این همه صحبت از حمایت از تولید داخلی می شود بک نفر یک جا باید نشان دهد که این حمایت وجود دارد. ایده وخواسته تولیدکننده باید در مسیر توسعه و خدمت به اقتصاد کشور باشد. باید تمام شرکت ها در همین راه قدم بردارند. چیز پنهانی نداریم که از آن فرار کنیم. طبیعی است کار خوب و استثنایی مورد هجمه قرار می گیرد. منافع برخی نیز در این میان تهدید می شود که دست از این هجمه ها برنمی دارند.»
منبع: کسب و کار نیوز
از تهدید تجارت تبلیغاتی رسانه های اجتماعی تا پایان عصر شبکه های اجتماعی
توقف کالاهای ترانزیتی در بنادر و مرزها به دلیل اختلاف گمرک و شرکت های بیمه/ خسارات هنگفت شرکت های حمل و نقل و ترانزیت
چالش های حمل بار جاده ای از سنتی تا آنلاین/ آینده استارتاپ های باربری آنلاین در ایران
دکتر احمد روستا، پدر علم بازاریابی نوین ایران
بازاریابی به زبان ساده: 100 آموزه بازاریابی و مدیریت بازاریابی از زنده یاد دکتر احمد روستا، پدر بازاریابی نوین ایران
فرگشت تبلیغات
روایت مالباختگانی که اسیر تبلیغات و کلاهبرداری مشاوران املاک شدند
تبلیغات دانشگاههای ترکیه با اخذ هزینههای میلیاردی برای پشت کنکوری ها
چرا فروش نرم را باید به فروش سخت ترجیح دهیم؟
لوگوهای خلاق در تبلیغات شرکت ها
تبلیغات کاذب و شغلهای کاذب: نرخ شهادت در دادگاه از ۵۰۰ هزار تا ۵۰ میلیون تومان و گریه کن حرفه ای!
20 رمزارز برتر دنیا را بشناسید: رواج تبلیغات رمزارزهای معروف
شهرآورد تبلیغاتی سرخابیهای پایتخت: «شهر فرش» یا «آقای فرش»؟
پرونده تداوم تبلیغات غیرمجاز دانشگاهی: بفرمایید کارشناسی ارشد!
3 ترند فناورانه خدمات بانکی و شرکت های سرمایه گذاری در سال 2022
صفر تا صد ورود به تجارت الکترونیک: گوگل، رقیب آمازون می شود؟
یادداشت دکتر ایرج قره داغی درباره درگذشت محسن میرزایی، پیشکسوت تبلیغات
محسن میرزایی، پیشکسوت و شناسنامه تبلیغات مطبوعاتی در ایران درگذشت
شصت و هفتمین نشست تخصصی کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان برگزار شد
ماسک درباره توییتر: چطور تبلیغات کنندگان بدانند در قبال پول شان چه دریافت می کنند؟
ایران و فرصت تبلیغات در جام جهانی قطر 2022
نحوه کاربرد فرايند تحقيقات بازاريابي در فست فودها
همکاری لگو و اپیک گیمز برای ایجاد محیط دیجیتال جدید ویژه کودکان
18 راه برای خراب کردن شهرت تان در فیس بوک!
فقط تبلیغات کافی نیست: گرانی اینترنت؛ از چراغ سبز قیمت تا چراغ قرمز کیفیت
تاثیر آموزش مهارت های سه گانه رایانه ای در تبلیغ مهدکودک ها
کاسبان اختلال اینترنت ثابت مخابرات / سود میلیاردی سرویس دهندگان اینترنت همراه
تبلیغات فریبنده کنسرت خوانندههای فارسی زبان و کلاهبرداری از طریق اعلام نرخ غیرواقعی
8 شاخص مهم درباره هاست سرور گیم که باید به دنبال آن باشید
وقتی تبلیغات فریبنده و دروغین، جراحی زیبایی را در صدر شکایت از پزشکان قرار می دهد
7 تکنیک تبلیغاتی و کاربردی برای تاثیر مثبت رسانه های دیجیتال بر یادگیری کودکان
5 ویژگی ضروری یک اپلیکیشن موبایلی برای موفقیت در تبلیغات و تجارت الکترونیک
فناوری، چگونه به پایداری کسب وکار کمک می کند؟
4 نکته مهم که باید در تجارت بیت کوین بدانید
تبلیغات رمزارزها و سه دلیل برای سرمایه گذاری در زمینه سکه های حریم خصوصی
ادغام شرکتهای موبایل و لوازم الکترونیکی مصرفی سامسونگ
بهترین، جذاب ترین و هیجان انگیزترین لپ تاپ های ۲۰۲۲ کدامند؟
مزایا و دلایل برون سپاری توسعه نرم افزار به شرکت های متخصص فناوری
متن کامل طرح مجلس درباره فضای مجازی و پیام رسان ها: جایگاه و وضعیت تبلیغات در پیام رسان های داخلی و خارجی
چگونه فناوری ها بودجه تبلیغات انتخاباتی را کاهش می دهند؟/ بازاریابی فناورانه در خدمت تبلیغات کاندیداها
تاثیر کرونا بر شاغلان روزنامه نگاری و آگهی رسانه ها/ روش های مقابله با کاهش درآمد آگهی آژانس های خبری در دوران کرونا
بررسی بازار سیاه آگهی های واکسن کرونا در جهان از ابتدا تا کنون + قیمت ها
7 باید و نباید اینستاگرام برای حساب های تجاری
نقدی بر مشتری مداری در شیوه پیگیری اقساط بانک مسکن/ بانک: اخطار است! مشتری: تهدید است! / هیچ وقت یک مشتری را تهدید نکنید!
نارضایتی مشتریان از "امن ترین پیک ایران" / الوپیک گفت پرونده شکایت زیاد است، می توانید به مراجع قضایی مراجعه کنید!
از تبلیغ تا ضدتبلیغ؛ واکسن ایرانی کرونا: بزنیم یا نزنیم؟!/ دوقطبی سازی سلامت در سایه تبلیغات
پرونده تبلیغات سایت های شرط بندی توسط سلبریتی ها: به نام کاربران، به کام قماربازان!
ماجرای شستا و آگهی مزایده 68 میلیارد تومانی ساختمان فدراسیون فوتبال
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا شد/ مقایسه و تحلیل هزینه تبلیغات انتخاباتی بایدن و ترامپ/ تبلیغات بیشتر = رئیس جمهوری؟!
تبلیغات ثبت نام و فروش واکسن «آنفلوآنزا» در فضای مجازی ممنوع است
تبلیغات رسانه ای و مدعیان طب سنتی، متهمان اصلی کاهش مصرف لبنیات در کشور! / تبلیغاتی که درباره روغن پالم شده، درست نیست
احراز هویت کاربران و کالاهای ارائه شده در حوزه خودرو و مسکن الزامی شد
کاهش حقوق بازیکنان بارسلونا به خاطر قطع درآمدهای ناشی از تبلیغات
16 پیشنهاد برای افزایش درآمد در دوران رکود با استفاده از تبلیغات
دستبند هوشمند شرکت «ردمی» وارد بازار شد
دستگیری کلاهبردار میلیاردی فروش داروی ضدکرونا
کمک مالی فیسبوک به رسانههای جهان در دوران «کرونا»
ماجرای تبلیغات گسترده ثبت نام یارانه کرونا و تسهیلات چهار درصدی: از شایعه تا واقعیت
فروش اینترنتی دارو ممنوع است
دستگیری عاملان انتشار اخبار و تبلیغات کذب کرونایی
گوگل: حذف میلیون ها تبلیغ ماسک و مواد ضدعفونی برای مبارزه با سودجویان کرونا
برخورد قاطع با منتشرکنندگان آگهیهای جعلی فروش اقلام دارویی و بهداشتی مرتبط با کرونا
از ادعا تا واقعیت: درآمد 285 میلیاردی تلویزیون از آگهی های سریال پایتخت/ هر قسمت 19 میلیارد
هزینههای تبلیغات ارزش افزوده چه زمانی به مشترکان برمیگردد؟
دستگیری فروشنده مواد ضدعفونی در سایت دیوار
وضعیت تبلیغات گردشگری و تورگردان ها در ایام کرونا/ وام ۱۲ درصدی کرونا حکم جریمه را دارد
صفر تا صد پنل نمایندگی پیامک
از "طبیعت" تا تراریخته: تیزری که صدای موافقان را درآورد/ واکنش شدید مرجع ملی ایمنی زیستی به تبلیغ روغن غیرتراریخته: تشویش اذهان عمومی است
مسابقه کرونایی «جان من ایران من»: از حمایت تا مبارزه
یک بام و دوهوای تبلیغات در ایام کرونا: حراجستون مرگ!/ الان بساط تان را جمع کنید/ رفاه در کرونا نیست
انواع شگردهای دروغین تبلیغات کرونایی: از ماسک تا محصولات ضدعفونی/ با 124 تماس بگیرید
فیس بوک، نمایش تبلیغات مرتبط با کرونا را ممنوع کرد
تبلیغات گسترده سایت های شرط بندی و تجربیات تلخ کاربران
پویش اینستاگرامی مجری مشهور برای رونق کارآفرینی زنان در عصر کرونا
داستان زندگی خلافکاری که صاحب برند شد!
تبلیغات گمراه کننده تویوتا علیه خودروهای برقی
چیزی به نام سلول بنیادی تخمک نداریم؛ تبلیغات آن، کذب است
تبلیغات ویروسی بدتر از ویروس کرونا
از اسنپ تا پارس آنلاین: جزییات تبلیغ برندهای محبوب ایرانی در ال کلاسیکوی محبوب دنیا
کرونا، نوروز و تبلیغات موسسات کنکور برای اردوی مطالعاتی!
تبلیغات و کرونا: از بهنوش بختیاری و تبلیغ شربت ضدکرونا تا بازار سوداگران ماسک و اقلام بهداشتی
انتقاد یونیسف و سازمان بهداشت جهانی از تبلیغات مضر صداوسیمای ایران برای سلامت کودکان
آگهی 18 + در مترو: رحم اجاره ای با 3 میلیون درآمد! +عکس
پرونده تبلیغات ال جی و سامسونگ در ایران: خداحافظی با تابلوهای تبلیغاتی شهری و فروشگاه ها
تبلیغات کثیف؛ سلام به بهار! / 11 جرم تبلیغاتی کدامند؟
تبلیغات حلوایی!
همیشه حال خوب: از توهم تبلیغاتی تا واقعیت؟/ چهار توصیه کاربردی برای زمانی که حال مان واقعا بد است
اظهارات دادکان درباره تبایغات دور زمین، جذب اسپانسر و درآمدزایی در آستانه انتخابات رئیس جدید فدراسیون فوتبال
تبلیغات انتخاباتی، کاغذ را گران کرد/ نمایندگانی که قرار است مشکل گرانی را حل کنند، خودشان عامل تورم شدند!
نصب تبلیغات کاندیداها بر روی علائم راهنمایی و رانندگی ممنوع است
تبلیغ یک کاندیدای مجلس: بفرمایید سوپ!
برگزیدگان دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران معرفی شدند/ اسامی بهترین وب سایت های تبلیغات و بازاریابی دیجیتال
مروری بر پوسترهای تبلیغاتی فیلمهای سینمایی معروف ایران در 70 سال گذشته
تایید گزارش "تبلیغات نیوز" توسط معاون وزیر بهداشت: سرانه مصرف شیر باز هم کاهش یافت/ مشکلات صادرات برندهای لبنیاتی بعد از اطلاع رسانی غلط تلویزیون
حضور زنان در تبلیغات از نگاه استاد زن حوزه علمیه: ممنوع! / چه اصراری است زن، ماکارونی تبلیغ کند؟ توهین است/ زن، اصلا جلوه تبلیغاتی ندارد
"برند ایران" در حال تخریب است
تصویر رهبری و روحانی روی جزوه تبلیغاتی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
شرایط درج تبلیغات انتخاباتی: تبلیغ روی وسایل حمل و نقل عمومی ممنوع است
فروش تعدادی از املاک دیپلماتیک ایران در سه کشور
بازخوانی پرونده تبلیغاتی چهارساله کیمیا علیزاده: از تبلیغ نوشیدنی انرژی زا در ایران تا عضویت تیم ملی تکواندوی آلمان/ از ریو 2016 تا توکیو 2020/ وداع سلبریتی برندینگ ها؟!
نظرات کاربران